Dansk Stålinstitut - Vidensdeling om stål
Nyheder
Europæisk Stålpris 2017
Dato: 08-05-2017
PDF-fil: Klik her

 

Hermed dommerkomiteens bemærkninger til det danske bidrag til den Europæiske Stålpris 2017.

 

Amager Bakke

 

Med etableringen af Amager Bakke vil København få verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg. Samtidigt bliver den multifunktionelle industriarkitektur et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative arealer, der befordrer eventyr, leg og bevægelse.

Dette projekt viser, at store industrielle faciliteter kan udformes på baggrund af en innovativ tilgang.

Byparken Amager Bakke er et tilbud til alle. Amager Bakke vil med sine 85 meters højde blive Københavns største ”bjerg” og udgøre et markant vartegn for byen.  På tagfladen af bakken vil der blive etableret grønne områder, der kan bruges til ophold, spadsereture, løb, alpinski, og andre bjergaktiviteter. Og fra toppen af byparken vil besøgende kunne nyde den enestående udsigt over byen og Øresund.

Bygningens dobbelte funktionalitet som en rekreativ begivenhed og som et moderne industrianlæg, har krævet en rumlig geometrisk struktur med stor konstruktiv og strukturel kompleksitet og som involverer ca. 7.500 tons konstruktionsstål.

Dette er løst ved et strukturelt koncept, der involverer specielle designløsninger, konstruktiv robusthed med få nøgleelementer, optimering af brandbeskyttelse og en rationel montage.

Dette store bygningsanlæg er svøbt i en klimaskærm, en transparent ”hud”, der præsenterer anlægget som en skalafri figur. Oplevet fra Københavns historiske steder, Kastellet, Langelinie, området omkring Børsen mv. føjer den sig, trods sin størrelse, behændigt ind i det urbane landskab.

Anlægget udviser en suveræn anvendelse af stål - både som synligt materiale og som optimeret konstruktionsstål - forenet i et bygningsanlæg af international klasse.

Det er således oplagt at indstille Amager Bakke til European Steel Design Awards 2017.

Nike Air Max 90 Dk Billig, Billige Nike Free Japan Travel, Billig Air Max